Om Linn

Bakgrund

När jag var 11år vann jag mitt första distriktmästerskap i bordtennis i Stockholm. Som pris fick jag en plats på ett sommarläger i Nynäshamn, det satte tonen för mitt liv de kommande 10 åren då jag i princip ägnade all min lediga tid åt träning och tävling någonstans i världen fram till att jag la racket på hyllan ett år efter gymnasiet.

Att börja jobba och leva ett mer ”vanligt liv” kom lite som en överraskning, och den överraskningen var inte överväldigande av glädje… Livet, det blir väl mer än så här? Jag började utforska möjligheter. Jag fick låna Kjell Enhagers inspelade föreläsning ”Jag AB” på VHS. Jag tittade, lyssnade och antecknade flitigt. Det här var riktigt kul tyckte jag, något i mig hade väckts.

Som 23-åring skaffade jag mig en egen livscoach, Sofia Sivertsdotter, som redan då visade att det går att designa sitt egna liv utanför de traditionella ramarna. Idag är hon en uppskattad författare och poet. Min enkla tanke var att inom idrott, som jag själv ägnade hela min ungdom åt, är det självklart att ha en coach, varför inte göra samma sak i livet? Jag ville ju leva mitt bästa liv!

Jag praktiserade och fokuserade på allt vi pratade om, hängav mig till alla övningar. Det gav verkligen resultat, plötsligt befann jag mig ofta i något sorts glädjerus.

Det resulterade i att jag själv utbildade mig till coach två år senare. Jag sa upp mig från ett ”bra jobb” och inte för att påbörja en vanlig universitetsutbildning, vilket ifrågasattes av många. Utan jag gick min väg och under ett års tid pluggade jag via en skola i USA, Coachville, samt i Sverige, Coach Huset till certifierad coach.

Men jag ville ha mer erfarenhet för att bli mer trovärdig, att jag på riktigt visste vad jag pratade om så jag körde på – i 15år till! Mestadels i olika ledande roller som en direkt konsekvens av mitt stora intresse för utveckling, både på individ- och organisatoriskt nivå.

Utbildning & Erfarenhet

Ledarskap, organisationsutveckling, neuroledarskap, mentorskap, självledarskap, NLP, KBT, ACT, PTSD, mental styrketräning, värdegrund, psykologi, kommunikation, marknadsföring, ekonomi, webb, projektledning, kaospiloterna, turism- och hotellmanagement, reseledare, aeorobicinstruktör och lite annat har det hittills blivit. I lärandet känner jag att jag är på väg, mer levande.

Bäst av allt är ändå alla möten med de som redan har lång erfarenhet och är bäst inom sina områden. Att få ta del av och suga i sig årtionden av erfarenheter via samtal med fantastiska personer. Har inte räknat exakt men över 100st har det blivit. Och jag skrev ner allt de sa. Så gjorde jag en egen lärobok av ”best of the best”. Tränade på och testade de teorier dem lärt mig, tog till mig det som passade mig och satte min prägel på det.

Det jag sen lärt mig allra mest av är livet själv. Att jag har erfarenhet av att jobba med och träna på allt jag läst om. För det är en sak i teorin, något helt annat i praktiken. Att gå från tro, veta till att göra.

Livet

Slutligen det jag aldrig kunnat läsa mig till är när livet tog med mig på inte bara en, utan tre resor mellan liv och död och när vi sen förlorade vår önskade son. Det ledde till slut ner till mörkaste botten.

På vägen tillbaka är jag tacksam att jag hade en stor verktygslåda, att jag är mentalt grundstark och en kropp som var stark nog att orka överleva. Med ett mindset som vill hitta lösningar, en väg tillbaka till välmående. För det hade varit enklare att ge upp.

Min mening

Nu är jag på en ny väg. En väg i livet som ter sig mer glittrande och oftare fyllt av genuin lycka och jag känner meningsfullhet i det jag gör. I allt mörker hittade jag det stora i det lilla. Det hade jag inte velat vara utan.

Att få hjälpa och guida fler personer att hitta meningsfullhet, glädje och oftare genuint må bra. Det definierar framgång för mig. Att få dela kunskap, erfarenheter och verktyg som gör att du kan glänta på dörren till ditt glittrande ljus och se vilken effekt det kan ha i just ditt liv- och arbetsliv! Det är min mening med lev.nu.